1. Ær dy den dansken, som dom skal ut i skogen ock leda efter ?:
Torben W. Petersen har skrevet denne historie:

Ær dy den dansken, som dom skal ut i skogen ock leda efter ?? (oversæt selv til norsk)

1986, første gang jeg prøvede uden for Danmark, jeg kørte sammen med hr. Mons og det var Sørlands Galoppen i Kristianssand der var første stop.

Det var rigtig vildmarks terræn, så vidt jeg husker var banen 6 km. med 5 poster første dagen, hvor jeg fandt 2 poster og kom med en venlig nordmand i bil, uden om skoven tilbage til stævne pladsen.

På anden dage, hvor jeg startede som en af de sidste, var der boder og 2.500 løbere på stævnepladsen, da jeg gik til start.

På anden dagen var der 12 poster, og jeg fandt ud af at orientere på "de gule moser" som var meget markante og grønne i terrænet, så det gik bedre end første dagen, jeg fandt 10 poster på nogle timer, manglede 2 poster, var næsten ude ved vejen og skulle så lidt ind i terrænet igen.

Da tiden jo var fremskreden, så besluttede jeg mig for at kravle ned over nogle stenblokke og tage vejen tilbage til stævnepladsen.

Da jeg kravlede ned af disse sten blokke passerede en bil oppe fra stævne pladsen, den satte farten ned, rullede vinduet ned, " Ær dy den dansken, som dom skal ut i skogen ock leda efter ??"

Jeg jokkede op på stævnepladsen, hvor der havde været et par tusinde, da jeg gik i skoven, nu var der 3-4 funktionærer og hr. Mons, men de åbnede en træ transport kasse og gav mig noget saft.

De sidste 4 dage fandt jeg alle posterne, så jeg må have lært lidt alligevel.